Absolut Vodka - Absolutely Successful

Geïntegreerde...
Praktijkcases

Pontus Alenroth, Robert Bjornstrom, Joakim Eriksson en Thomas Helgesson*

*Universiteit van Halmstad, Zweden. De auteurs schreven het originele artikel 'Absolut Vodka: Absolutely Successful', waarop deze case is gebaseerd.
18.JPG

De fles blijft het middelpunt in recente campagnes als 'Absolut Magie'. Deze advertentie versterkt de uitstraling van exclusiviteit, tijdloosheid en pure magie.

Toen Lars Olsson Smith in 1879 een nieuwe soort wodka met de naam 'Absolutely pure vodka' op de markt bracht, had hij er geen idee van dat zijn unieke concept een eeuw later de bestverkochte kwaliteitswodka ter wereld zou worden. Lars Olsson Smith, wiens portret elke fles Absolutely Vodka siert, was een Zweedse selfmade drankmagnaat uit de negentiende eeuw. Hij introduceerde een revolutionaire nieuwe distillatiemethode - de rectificatie/continu methode - die vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt bij het produceren van Absolut Vodka. Het resultaat was een heldere wodka van hoge kwaliteit zonder gevaarlijke en vieze bijproducten. Zoals op het etiket te zien is, legt Absolut Vodka bij zijn promotie de nadruk op zijn lange traditie:

ABSOLUT
Country of Sweden

VODKA
This superb vodka
was distilled from grain grown
in the rich fields of Sweden.
It has been produced by the famous
old distilleries of Shus
in accordance with more than
400 years of Swedish tradition.
Vodka has been sold under the name
Absolut since 1879.

Ondanks deze lange traditie is Absolut Vodka een hedendaags succes. In 1979, toen het honderdjarig jubileum van Absolutely Pure Vodka naderde, besloot Vin & Spirit, het Zweedse overheidsmonopolie op het gebied van alcohol, de wodka naar de ...
Word (s) : 1615
Pages (s) : 7
View (s) : 1134
Rank : 0
   
Report this paper
Please login to view the full paper